Premda su nakon prvih 20 minuta igre vodili 35-44, Zadrani nisu prikazali igru koja je obećavala. Bili su toga svjesni i domaćini koji su u drugom poluvremenu nadigrali momčad Denisa Pleslića.

Igru Zadra „krasili su" bezidejnost, dekoncentracija, forsiranje pick igre, rupe u obrani... Ukratko, bila je to još jedna sramotna zadarska košarkaška priča koja je ostavila premalo prostora za optimizam uoči završnih pet kola regionalne lige.

Uz sve nedostatke, Zadar je imao priliku za pobjedu, no nakon što je Rok Stipčević pri rezultatu 70-69 za domaćine promašio iz teške situacije šut na drugi obruč, Dejan Ivanov je skočio u napadu i zapucao čisti zicer, priliku za vodstvo, vjerojatno i Euroligu. Zadrani su nakon toga nestali s parketa, a mravi su mirno, predvođeni iskusnim Damirom Mulaomerovićem, priveli utakmicu kraju.

Bilo bi nekorektno prstom zbog te situacije uprti prstom u bugarskog reprezentativca. Zadarski su problemi dublji i ozbiljniji od jedne promašene lopte.  

I dok je trener domaćina Bajramović na kraju utakmice završio na rukama svojih igrača, s dijela tribina gdje su se nalazili pripadnici Tornada grmjelo je: ''UPRAVA ODLAZI!''.